۲۵ مرداد ۱۳۹۳، ۷:۱۰

مهر گزارش می دهد/

باروری در آذربایجان شرقی از میانگین کشوری پایین‌تر است/ عوامل موثر بر فرزندآوری خانواده ها

باروری در آذربایجان شرقی از میانگین کشوری پایین‌تر است/ عوامل موثر بر فرزندآوری خانواده ها

تبریز - خبرگزاری مهر: نرخ رشد باروری در آذربایجان شرقی از میانگین کشوری پایین تر بوده و متاسفانه این استان نیز همچون سایر استان ها در سال های اخیر با کاهش جمعیت و موالید روبه رو بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نرخ رشد باروری در آذربایجان شرقی از میانگین کشوری پایین تر است و این آمار در کشور 19.6 درصد بوده و در آذربایجان شرقی نیز به 18.8 درصد رسیده است.

بر اساس این گزارش، کشور ایران بیست و ششمین کشور در آمار ولادت در دنیا به حساب می آید، نرخ رشد جمعیت در سال 69 در کشور 3.9 درصد بوده که در حال حاضر این آمار به 1.3 درصد کاهش یافته است و 35 درصد مردم کشور دارای تک فرزند هستند.

در سال های 60 با اعمال سیاست های تشویقی از طرف دولت شاهد افزایش نرخ رشد در جامعه شدیم و بعد از آن نیز به علت برخی از مشکلات از جمله تورم و بالا رفتن سن ازدواج در کشور و به تبع آن در آذربایجان شرقی، جمعیت کاهش یافت تا جایی که اکنون نیز قرار است طرح "تعالی خانواده" به صحن علنی مجلس برود و در این طرح برخی از سیاست های تشویقی برای خانواده ها به خصوص جوانان اعمال شود.

نرخ رشد جمعیت در آذربایجان شرقی پایین تر از میانگین کشوری است

مدیر کل ثبت احوال آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت آذربایجان شرقی پایین تر از میانگین کشوری است، اظهار داشت: میانگین رشد جمعیت در کشور 19.6 درصد است در حالیکه این آمار در آذربایجان شرقی 18.8 درصد است و این استان رتبه 21 را در کشور داراست.

علی جعفری آذر با اشاره به بالاترین آمار نرخ رشد جمعیت استان در کشور گفت: استان سیستان و بلوچستان با 37.8 درصد بالاترین نرخ رشد جمعیت را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی همچنین به پایین ترین آمار نرخ رشد جمعیت استان در کشور گفت: استان گیلان با 13.2 درصد پایین ترین ترین آمار رشد نرخ جمعیت را در کشور داراست و رتبه 31 کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیر کل ثبت احوال آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستان کلیبر با 24.7 درصد بیشترین آمار نرخ رشد جمعیت را در آذربایجان شرقی دارد و شهرستان اسکو نیز با 12.9 درصد کم ترین آمار نرخ رشد جمعیت را دارد، اظهار داشت: در سال گذشته آمار ولادت در کشور یک میلیون و 400 هزار نفر بود که حدود 70 هزار نفر آن مربوط به آذربایجان شرقی می شد که تقریبا مشابه آمار سال قبل آن بود.

وی با اشاره به آمار ولادت در سه ماهه امسال افزود: در سه ماهه نخست امسال 17 هزار و 593 مورد ولادت در استان رخ داده است و این آمار نسبت به سه ماهه سال گذشته 16 هزار و 224 مورد بوده است و این آمار نسبت به سال قبل آن 8.4 درصد افزایش یافته است.

مدیر کل ثبت احوال آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: 52 درصد ولادت ها در استان مربوط به پسرها و 48 درصد دیگر آن مربوطه به دخترها است.

جعفری آذر با اشاره به آمار فوت در آذربایجان شرقی اظهار داشت: در سال گذشته 22 هزار و 705 مورد فوت در استان رخ داده است.

وی همچنین در ادامه گفت: از نظر میانگین کشوری آذربایجان شرقی رتبه پنجم را با 6.1 درصد نرخ رشد فوت به خود اختصاص داده که این آمار بالاتر از میانگین کشوری است.

مدیر کل ثبت احوال آذربایجان شرقی بالاترین نرخ رشد فوت را شهرستان کلیبر اعلام کرد و افزود: این شهرستان با 8.8 درصد بالاترین نرخ فوت را در استان دارد.

جعفری آذر با اشاره به کمترین آمار فوت در شهرستان های استان خاطرنشان کرد: شهرستان اسکو با 4.4 درصد کم ترین نرخ فوت را در استان داراست.

وی همچنین در ادامه  55 درصد فوت ها را در سه ماهه امسال در استان مربوط به مردان و 45 درصد دیگر را مربوط به زنان دانست.

جعفری آذر با اشاره به آمار ازدواج در آذربایجان شرقی گفت: در سال گذشته 44 هزار و 438 مورد ازدواج در استان ثبت شده است و آذربایجان شرقی دوازدهمین استان کشور است که با 11.9 درصد نرخ رشد ازدواج بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.

وی با بیان این مطلب افزود: شهرستان کلیبر با 20.2 درصد بالاترین آمار ازدواج و شهرستان هریس با 7.9 درصد کمترین آمار را در استان دارد.

مدیر کل ثبت احوال آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: در این استان میانگین سن ازدواج پسرها 27.5 و دخترها 24 سال است.

جعفری آذر با اشاره به آمار ازدواج در سه ماهه امسال گفت: در سه ماهه نخست امسال یازده هزار و 840 مورد ازدواج ثبت شده است و این آمار در سه ماهه سال گذشته 12 هزار و 152 مورد بوده که نسبت به سه ماهه سال گذشته 2.6 درصد کاهش یافته است.

مدیر کل ثبت احوال آذربایجان شرقی همچنین در ادامه گفت: در سال گذشته در استان هفت هزار و 772 مورد طلاق ثبت شده است که این استان از نظر نرخ رشد طلاق سیزدهمین استان کشور است که با 2.1 درصد با میانگین کشوری مقارن است.

جعفری افزود: در سه ماهه امسال یک هزار و 886 مورد طلاق در استان ثبت شده است و این آمار در سه ماهه سال گذشته یک هزار و 779 مورد بوده است.

طرح تعالی جمعیت و خانواده آماده ورود به صحن علنی مجلس است

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح تعالی جمعیت و خانواده آماده ورود به صحن علنی مجلس است، اظهار داشت: این طرح مشترک توسط کمیسیون های اجتماعی، فرهنگی و بهداشت و درمان آماده ورود به صحن علنی مجلس است.

محمد اسماعیل سعیدی با اشاره به جزئیات این طرح گفت: این طرح در راستای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری بوده که در مجلس شورای اسلامی برای افزایش نرخ رشد جمعیت کشور آماده شده است.

وی با بیان اینکه توجه به علل و عوامل کاهش جمعیت از مهم ترین اهداف بررسی طرح تعالی جمعیت و خانواده است، اظهار داشت: در این طرح علاوه بر اعمال سیاست های تشویقی برای خانواده ها در راستای افزایش نرخ جمعیت کشور علت ها و عوامل موثر در این امر بررسی خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این طرح برای افزایش نرخ رشد جمعیت کشور به دستگاه های مربوطه وظایفی در این راستا تعیین شده است که با برنامه های فرهنگی و آموزشی برای فرزند آوری توسط دستگاه های دولتی برای مردم ارایه خواهد شد.

سعیدی با اشاره به زمان اجرای طرح "تعالی جمعیت و خانواده" در کشور گفت: این طرح بعد از تصویب و ابلاغ برای دستگاه های دولتی در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: این طرح در کمیسیون توسط نمایندگان بررسی می شود و قرار است که اعمال سیاست های ممنوعیت و برخورد با خانواده ها و اعمال سیاست های تشویقی و مجازات قانونی در این طرح اعمال شود.  

شعار عامیانه "تک فرزندی" وارد فرهنگ خانواده های ایرانی شده است

یکی از جامعه شناسان تبریزی با اشاره به عوامل کاهش نرخ رشد جمعیت در آذربایجان شرقی اظهار داشت: سیاست های اجرا شده در اوایل دهه 60 با اعمال سیاست های تشویقی باعث انفجار جمعیت در ایران شد.

روح الله ساعی اضافه کرد: بعد از رشد جمعیت در کشور مسوولان با اعمال سیاست های دیگری رشد جمعیت را به حداقل رساندند که این امر باعث کاهش تولدها در کشور و به تبع آن در آذربایجان شرقی شد.

وی اظهار داشت: کاهش نرخ رشد جمعیت در یک برهه زمانی وارد جامعه شد که این امر عوارض رشد بی رویه جمعیت در سال 60 بود که بدون پیش بینی ها و برنامه ریزی ها برای اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان اعمال شده بود.

عضو انجمن جامعه شناسان ایران با اشاره به علل و عوامل کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور و به تبع آن در آذربایجان شرقی گفت: از سال های 80 تاکنون افزایش نرخ تورم در جامعه باعث کاهش رشد میزان جمعیت در کشور و به تبع آن در استان شد.

ساعی خاطرنشان کرد: بالا رفتن سن ازدواج، نبود شغل و کمبود مسکن باعث کاهش آمار ازدواج و در نهایت کاهش رشد نرخ تورم جمعیتی شده است.

وی با اشاره به وضعیت رشد جمعیت در کشور گفت: در حال حاضر میزان رشد جمعیت در کشور از حالت استاندار جهانی پایین تر است و در ایران اکثر خانواده ها تک فرزند بوده و یا صاحب فرزند نیستند.

این جامعه شناس تبریزی اضافه کرد: با توجه به اینکه در آذربایجان شرقی آمار ازدواج کاهش یافته است، به این علت شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت در استان هستیم.

ساعی فراهم کردن زمینه های اشتغال و ایجاد بسترهای مناسب برای رفاه اجتماعی را از عوامل موثر برای افزایش فرزند آوری خانواده ها دانست.

وی با بیان اینکه شعار تک فرزندی وارد فرهنگ خانواده های ایرانی شده است، اظهار داشت: در حال حاضر متاسفانه خانواده های ایرانی شعار عامیانه تک فرزندی را وارد فرهنگ خود کرده اند و این امر ناشی از افزایش هزینه های زندگی است.

ساعی با بیان اینکه سیستم حکومتی بیش ترین تاثیر را بر روی مردم دارد، اظهار داشت: دولت می تواند با اعمال سیاست های تشویقی رغبت مردم را برای افزایش فرزند آوری بیشتر کند.

امید است با اعمال قانون های سیاستی تشویقی و رفاهی برای خانواده ها به خصوص جوانان شاهد افزایش ازدواج و آمار جمعیت باشیم.

.............................

گزارش از زهرا ناصران

کد خبر 2350412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha